Καιρό ήθελα να το κάνω, αλλά όλο έλεγα άστο για αργότερα. Στο χωριό μου το λένε Procrastination (αναβλητικότητα).
Σήμερα λοιπόν, έκοψα 4 παραφυάδες από την ελιά μας που κάνει μεγάλους, τέλειους καρπούς για φαγώσιμες ελιές.
“Πλήγωσα” με αγάπη τα άκρα τους και τα έβαλα μέσα σε ορμόνη ριζοβολίας.
Φύτεψα 4 παραφυάδες ελιάς σε ισάριθμες γλάστρες με χώμα γύρω από την ελιά μαμά.
Πότισα καλά.
Έβαλα τις γλάστρες σε μέρος που είναι κυρίως σε σκιά ώστε να περιορίσω την απώλεια νερού από τα φύλλα.
“Τάποσα” τα 2 από τα 4 μοσχεύματα με ταινία ώστε να μην έχουν και από εκεί διαρροή υγρασίας.
Και τώρα περιμένω να δω τα αποτελέσματα.
Μακάρι όλα να πάνε καλά και να πιάσουν!
Tags: ΔΕΝΤΡΑ • ΔΕΝΤΡΟ • ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ • ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΟ • ΕΛΙΕΣ • ΠΑΡΑΦΥΑΔΕΣ • ΦΑΓΩΣΙΜΕΣ ΕΛΙΕΣ