Κοινό όνομα: Κρεμμυδάκια – Spring onion – Scallion
Τα κρεμμυδάκια χρησιμοποιούνται κυρίως σε σαλάτες αλλά και στη μαγειρική. Διαφέρουν από τα ξερά κρεμμύδια γιατί ο βολβός τους είναι μικρός και χλωρός. Είναι εύκολα στην καλλιέργειά τους. Αν τα σπείρετε σταδιακά, μπορούν να είναι έτοιμα για συγκομιδή από την άνοιξη μέχρι αργά το φθινόπωρο. Μπορείτε να τα φυτέψετε σε όποιο σημείο του λαχανόκηπου υπάρχει λίγος χώρος και μπορούν να είναι έτοιμα για συγκομιδή σε οκτώ με δέκα εβδομάδες.